zondag 9 juni 2013

Waarom je goed voor jezelf moet zorgen...

Werken in de zorg dat is niet zomaar iets wat je 'even' doet. Je moet heel wat eigenschappen in huis hebben om dit te kunnen. Zo moet je goed kunnen luisteren, geduld en inlevingsvermogen hebben. Het is een pittig beroep, lichamelijk en geestelijk. Geen dag is hetzelfde. Elke dag je best doen om het de patiënten zo aangenaam mogelijk te maken, dit doe je met passie, met je hart en met plezier. En oja, tussendoor moet je ook nog even voor jezelf zorgen. Dit vraagt veel van je. Daarom moet je af en toe ook ontspannen!
Ja..hoe doe je dat, ontspannen? En waarom moet je goed voor jezelf zorgen? En hoe doe je ondanks de bezuinigingen en je niet al te hoge salaris toch nog leuke dingen? Veel vragen hè?
Juist daarom ben ik deze blog begonnen. Om die vragen te beantwoorden. Met als doel: dat je plezier blijft houden in je werk en je jouw vak met plezier blijft uitoefenen. Maar het aller belangrijkste: Dat je goed voor jezelf zorgt en gezond blijft!

Om vast een begin te maken heb ik een aantal redenen waarom je voor jezelf moet zorgen. 

- Als je niet goed voor jezelf zorgt, kan je ook niet voor een ander zorgen. En dat is nou net zo belangrijk in de gezondheidszorg, want je zorgt immers voor mensen
- Je bent het waard om voor jezelf te zorgen!
- Je het allemaal veel beter volhoudt als je goed voor jezelf zorgt
- Je kan veel meer hebben als je uitgerust bent. Die ''lastige'' patiënt die altijd zeurt, daar kan je ineens veel meer van hebben
- Het is gewoon heel leuk om te doen! Je bent een leuk mens en hebt jezelf altijd bij je. Zeg nou zelf: Wat is er nou leuker dan voor een leuk mens te zorgen?
- Het is jouw verantwoordelijkheid om goed voor patiënten te zorgen, dus ook jouw verantwoordelijkheid om goed voor jezelf te zorgen!

Dus genoeg redenen om goed voor jezelf te zorgen en dus ook plezier blijft houden in je werk!
Nu vraag ik mezelf af: Hoe zorg jij goed voor jezelf?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten