maandag 10 juni 2013

Je voeten willen ook verwend worden!

Geef jij je voeten de verzorging die ze verdienen? Voeten zijn heel belangrijk maar ze worden bijna niet verzorgd. Waarom eigenlijk niet? Aandacht en geld besteden aan gezichtsverzorging vinden we heel normaal maar je voeten worden snel vergeten. Je voeten hebben heel wat te voortduren tijdens het werken, want je loopt wat af in de zorg! De juiste voetverzorging is onmisbaar om klachten te voorkomen, want op kloofjes, blaren en eelt zitten we natuurlijk niet te wachten. Toch? De zomer is bijna begonnen en je voeten willen ook gezien worden! Daarom hier 10 (goedkope doe-het-zelf) tips om je voeten te verzorgen:


                                                           (bron)
Tip 1: Was je voeten elke dag met handwarm water. Droog je voeten na het wassen goed af, vooral tussen je tenen. Wacht met het aantrekken van sokken en schoenen totdat ze helemaal droog zijn. Wissel regelmatig van schoenen en trek dagelijks schone sokken aan.

Tip 2: Heb je last van kloven en/of eeltvorming op je voeten en hou je van de sauna? Smeer je voeten van tevoren in met vaseline. Maak je voeten na de sauna goed schoon en smeer ze in met een verzorgende crème. Je voeten voelen weer zacht en glad aan! 

Tip 3: Door je teennagels op de juiste manier af te knippen, voorkom je veel ellende. Bijvoorbeeld een ingegroeide teennagel. Knip je nagels mooi recht af, niet te kort en nooit schuin in de hoeken. Vijl de nagelranden glad, liefst met een flexibele vijl.

Tip 4: Loop om blaren te voorkomen niet met blote voeten in je schoenen maar draag altijd goed passende sokken. Heb je last van zweetvoeten? Draag bij voorkeur katoenen of wollen sokken, goed ventilerende schoenen die niet knellen en smeer je voeten in met speciale anti-transpirerende crème
                                                             (bron)

Tip 5: Gun jezelf een voetenbad. Week je voeten en scrub daarna de doge huidcellen eraf. Voilà een frisse look!

Tip 6: Heb je last van gescheurde eelthakken? Smeer je voeten dan voor het slapen gaan in met bodylotion. 

Tip 7: Verwijder je nagellak met acetonvrije nagellak remover, dit voorkomt dat je teennagels uitdrogen.

Tip 8: Gebruik een voetolie om je voeten te hydrateren. Het dringt dieper in de huid en is niet zo plakkerig als een crème. (Gewoon van de Kruidvat)

Tip 9: Investeer in goede werkschoenen. Bijvoorbeeld de medische klompen van Tjoelup. Als PGGM lid krijg je ook nog eens korting!

Tip 10: Koop een leuk kleurtje nagellak, maar laat de oude nagellak er niet te lang opzitten. Zo zien je voeten er onverzorgd uit. 

Dit waren mijn voetverzorgingstips. Maar nu vraag ik mezelf af hoe jij er voor zorgt dat je geen vermoeide voeten hebt tijdens of na het werk? En neem jij de tijd voor voetverzorging? Wat zijn jouw tips en trucs?                       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten